analityka internetowa

Na czym polega proces analityki internetowej?

Analiza ruchu na stronie to jedno z najwa┼╝niejszych zada┼ä ka┼╝dego administratora firmowego serwisu, sklepu online bloga czy aplikacji mobilnej. Aby jak najlepiej spo┼╝ytkowa─ç bud┼╝et na promocj─Ö, nale┼╝y precyzyjnie formu┼éowa─ç i kierowa─ç reklamy do os├│b faktycznie zainteresowanych naszymi us┼éugami. Przyk┼éadowo: je┼Ťli prowadzisz sklep ze sprz─Ötem sportowym, Tw├│j target sprzeda┼╝owy b─Öd─ů stanowi─ç kobiety i m─Ö┼╝czy┼║ni w wieku 20-50 lat, preferuj─ůcy aktywny tryb ┼╝ycia lub chc─ůcy zacz─ů─ç go prowadzi─ç. Dzi─Öki kompleksowej analityce internetowej otrzymujesz szereg danych o u┼╝ytkownikach swojego serwisu. Dowiesz si─Ö m.in.:

• czy Twoj─ů stron─Ö cz─Ö┼Ťciej odwiedzaj─ů kobiety, czy m─Ö┼╝czy┼║ni,
  • z jakich rejon├│w kraju lub ┼Ťwiata pochodz─ů u┼╝ytkownicy,
  • sk─ůd trafiaj─ů na Twoj─ů witryn─Ö (bezpo┼Ťrednie wpisanie adresu w przegl─ůdarce, przej┼Ťcie z organicznych wynik├│w wyszukiwania, klikni─Öcie w reklam─Ö, ruch z social medi├│w),
  • ile os├│b odwiedza serwis dziennie, miesi─Öcznie lub w dowolnym istotnym dla Ciebie okresie,
  • z jakich urz─ůdze┼ä i system├│w operacyjnych korzystaj─ů,
  • jak liczba odwiedzin i unikalnych u┼╝ytkownik├│w strony przek┼éada si─Ö na liczb─Ö konwersji,
  • jaki jest ┼Ťredni koszt pozyskania pojedynczego u┼╝ytkownika do strony,
  • ile podstron odwiedzaj─ů Twoi Klienci, zanim sfinalizuj─ů zakup produktu,

a tak┼╝e zyskasz dost─Öp do wielu innych, istotnych informacji zwi─ůzanych ze statystykami ruchu na w┼éasnej stronie internetowej.

Jakie narz─Ödzia zostan─ů skonfigurowane?

W codziennej pracy stawiamy wy┼é─ůcznie na sprawdzone i niezawodne narz─Ödzia do analityki internetowej jak Google Analytics ÔÇô darmowe narz─Ödzie, daj─ůce dost─Öp do ogromnej ilo┼Ťci informacji na temat ruchu w serwisie. Wykorzystujemy r├│wnie┼╝ wiele innych, profesjonalnych rozwi─ůza┼ä, takich jak HotJar, Woopra, Inspectlet czy CrazyEgg. Odpowiednia konfiguracja i w┼éa┼Ťciwe wdro┼╝enie system├│w pozwoli zyska─ç pe┼én─ů kontrol─Ö nad procesem badania ruchu na stronie. Prowadzimy r├│wnie┼╝ badania w uj─Öciu jako┼Ťciowym, wykonywane z udzia┼éem respondent├│w. Pozwalaj─ů one znale┼║─ç odpowied┼║ na pytanie o to, jakie zachowania i dlaczego podejmuj─ů u┼╝ytkownicy na stronie www.

Cele analityki
Google statystyki

Co zyskasz wybieraj─ů─ç analityk─Ö internetow─ů u nas?

Wybieraj─ůc analityk─Ö internetow─ů w naszej agencji interaktywnej, zyskujesz szereg licznych, wymiernych korzy┼Ťci dla swojego biznesu. Przede wszystkim, pozyskane dane u┼éatwi─ů Ci zarz─ůdzenie swoim serwisem internetowym. Znajomo┼Ť─ç preferencji i zainteresowa┼ä u┼╝ytkownik├│w usprawni komunikacj─Ö, a podejmowane przez nich dzia┼éania online obarczone zostan─ů du┼╝o mniejszym ryzykiem. Jednocze┼Ťnie profesjonalna analityka internetowa to zwi─Ökszenie skuteczno┼Ťci dzia┼éania ca┼éej organizacji oraz w┼éa┼Ťciwego bilansu pomi─Ödzy wska┼║nikami dotychczasowych i przysz┼éych dzia┼éa┼ä.